Tee-se-itse luomiväri- ja huulipunapaletti

Mukaan Liisa Kurri


lipstick-palette-editedKaikki lempiluomivärisi ja huulipunasi yhdessä paikassa? Kyllä, tämä unelma voi toteutua! Riittää, että omistat hieman aikaasi valmistaaksesi oman kosmetiikkapalettisi. Sellainen on erittäin hyödyllinen silloin kun kosmetiikkasi vie liikaa tilaa kylpyhuoneessasi tai peilipöydälläsi. Kun keräät kosmetiikat samaan paikkaan, voit valita vain ne joita oikeasti tarvitset ja käytät. Oma palettisi voi sisältää luomivärejä ja huulipunia trendikkäillä sävyillä tai omia suosikkejasi.

Kuinka tehdä oma paletti?

Tarvikkeita voi tietenkin ostaa kosmetiikkaliikkeestä tai internetistä. Voit käyttää myös CD-kansia tai muita samankaltaisia säilytysrasioita jotka voidaan täyttää erikokoisilla lokeroilla. Ainoa ongelma voi kuitenkin olla lokeroiden kiinnittäminen säilytysrasiaan. Useimmiten luomivärit myydään metallisissa lokeroissa. Sellaiset voidaan kiinnittää magneeteilla. Kaksipuolinen teippi tai hyvä liima toimii myös yhtä hyvin. Kuinka laittaa huulipunaa palettiin? Valitse luonnollisesti värit jotka haluat palettiisi, murenna punaa ja lämmitä sitä laittamalla huulipunan palaset lusikkaan joka on kynttilän yläpuolella. Sulata vain yksi sävy kerrallaan. Seuraavaksi kaada seos palettiin. Huulipunasta tulee kiinteää tietyn ajan jälkeen.

Kuinka valmistaa oma paletti alusta asti?

Voit aloittaa vierailemalla askarteluliikkeessä, josta voit ostaa puisia rasioita tai kapeita laatikoita koristeellisilla kiinnityksillä. Etsi myös koristeellista paperia, esimerkiksi sellaista jota käytetään lehtiössä, liimaa, tarrojen kaltaisia koristeita, pehmeää materiaalia kuten sieni, sekä sakset, viivoitin ja kynä. Kun olet kerännyt kaikki tarvittavat välineet, voit aloittaa oman palettisi valmistamisen. Ota koristeellinen paperi ja merkkaa siihen rasian leveys ja pituus. Sitten liimaa se rasian ulkoisiin osiin, taitellen paperi sisäpuolelle. Rasian kansi voidaan peittää tarroilla. Ota sitten sieni ja leikkaa se vastaamaan rasian sisäpuolta. Seuraavaksi leikkaa sieneen ympyröitä tai neliöitä, tehden tilaa luomivärien ja huulipunien lokeroille. Aseta sieni rasiaan ja täytä se kosmetiikkatuotteillasi, liimaten ne rasiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *