Miten saada viettelevä katse? Vinkit kauniisiin ripsiin ja kulmakarvoihin

Mukaan Liisa Kurri


Kaikki naiset unelmoivat kauniista, pitkistä ripsistä ja täydellisen muotoisista kulmakarvoista mutta kaikilla ei niitä ole. Hyvä uutinen on se, että on olemassa tapoja saada kulmakarvoista ja ripsistä kauniit. Miten? Riittääkö oikea ruokavalio, meikinpoisto ja risiiniöljy niiden kunnon parantamiseen? Mikä seerumi tulisi valita ja miten sitä käytetään? Miten ripsistä ja kulmakarvoista pidetään huolta?

Tapa saada kauniit ripset ja kulmakarvat: oikea ruokavalio

Yleisesti puhuen, kulmakarvoja ja ripsiä ei luotu ainoastaan silmien ulkonäön kaunistamiseksi. Kulmakarvojen perustehtävä on suojata silmiä hieltä ja vedeltä, esimerkiksi sateelta. Ripset taas suojaavat silmiä erilaisilta saasteilta, kuten pölyltä tai siitepölyltä.

Ripset ja kulmakarvat koostuvat hiustupista ja hiusvarsista. Yhden ripsen elinikä on noin 100 päivää. Jotta ripsi kasvaisi, tarvitaan peptidejä, hivenaineita ja vitamiineja. Tämän takia ruokavaliomme tulisi sisältää ruokia, jotka sisältävät paljon B-vitamiinia, sinkkiä, rautaa ja magnesiumia. Vitamiinilisien käyttäminen on myös suositeltavaa.

Miten valita ja käyttää ripsiseerumia sekä ripsiväriä?

Jos haluaa kauniit ripset, tulee seurata muutamaa perussääntöä:

Hyvän ripsivärin tulisi sisältää ravitsevia ja vahvistavia ainesosia. Rajoita vedenkestävien ripsivärien käyttöä, sillä vahvat meikinpoistoaineet voivat vaurioittaa ripsiä. Käyttötekniikka on myös tärkeää – levitä ripsiväriä puhtaille ripsille. Jos ripsissä on meikkijäämiä, ripsiväri voi levitä ja pudota ripsistä yhdessä ripsien kanssa. Jokaisen ripsivärikerroksen väliin voi myös laittaa kerroksen kevyttä puuteria. Ripsivärin käyttö tulisi näyttää tältä: aloita juurista ja etene hitaasti latvoja kohti. Odota, että kerros kuivuu ennen toisen kerroksen levittämistä, muuten voi syntyä paakkuja tai ripset saattavat liimaantua yhteen. Ripsiväriä ei myöskään kannata laittaa liian monta kerrosta, sillä se saattaa huonontaa ripsien kuntoa.

Toinen tuote, jota on hyvä käyttää säännöllisesti, on ripsiseerumi. Se antaa paksuutta ja stimuloi ripsien kasvua.

Vinkit kauniisiin ripsiin: miten hoitaa ja käsitellä ripsiä?

Ensinnäkin, ripsentaivutin on väline, joka voi parantaa ripsien ulkonäköä huomattavasti mutta sitä täytyy käyttää huolellisesti. Älä käytä sitä ripsivärin levittämisen jälkeen, koska ripset voivat muuttua hauraiksi ja irrota. Jos ripsivärillä peitetyt ripset on todella pakko taivuttaa, käytä puhdasta harjaa siihen tehtävään. Tee tämä ennen kuin kaikki ripset ovat kuivia, pitele niitä harjalla hellävaraisesti oikealla korkeudella ja paina kevyesti luomea kohti koskettamatta luomea.

Mikäli ripset ovat harvat ja heikot, on hyvä käyttää tiettyjä meikkiniksejä ripsien optiseen suurentamiseen, jotta tekoripset ja ripsivärin intensiivinen käyttö ei enää ole tarpeellista. Riittää piirtää ohut viiva tummalla rajauskynällä ihan ripsirajan yläpuolelle. Raja tulisi häivyttää erikoisharjalla. Lisäksi voi käyttää luomiväriä luonnollisen tuloksen aikaansaamiseksi. Samankaltaisen, mutta intensiivisemmän tuloksen voi saada eyelinerilla mutta tämä vaatii hieman harjoittelua.

Meikkien järjestyksellä on myös väliä:

  1. Peitevoide
  2. Puuteri, jolla peitetään luomet. (Ei tarpeen, jos käyttää pohjustusvoidetta).
  3. Luomivärit ja muut meikit.
  4. Ripsiväri.

Ripsiväri on viimeinen askel, koska luomiväriä voi olla vaikea levittää, jos ripsissä on ripsiväriä.

Vinkit kauniisiin kulmakarvoihin: miten hoitaa ja käsitellä kulmakarvoja?

Mikä on kaikkein tärkeintä kulmakarvameikissä? Kohtuullisuus. Ensiksi kulmakarvat tulisi muotoilla. Tämän voi tehdä kauneushoitolassa tai kotona pinsettien kanssa. Älä yritä muuttaa niiden luonnollista muotoa, koska se sopii silmillesi ja kasvoillesi parhaiten.

Paksut ja tummat rajat näyttävät keinotekoisilta, joten sellaisesta kannattaa luopua. Harjaa sen sijaan kulmakarvat ripsiväriharjalla. Saat luonnollisimman vaikutuksen käyttämällä harjaa ripsien meikkaamisen jälkeen. Tämän ansiosta kulmakarvat saavat syvemmän ja intensiivisemmän sävyn, ja niiden muoto korostuu.

Jos kulmakarvat ovat harvat tai melkein näkymättömät, henna tai pysyvä meikki voi olla hyvä valinta.

Vinkit kauniisiin ripsiin ja kulmakarvoihin: meikinpoisto

Silmien meikinpoisto on hyvin tärkeä osa huolenpitoa. Mikä tärkeintä: päivittäistä huolenpitoa. Missään tapauksessa ei saisi mennä nukkumaan ripsiväri ripsissä, koska muuten ripset tulevat olemaan kamalassa kunnossa seuraavana päivänä.

Muistakaa olla tarkkoja meikinpoiston kanssa. Intensiivinen hinkkaaminen voi huonontaa ripsien kuntoa voimakkaasti. Laita runsaasti meikinpoistoainetta vanulapulle ja pidä sitä luomen päällä 10 sekuntia. Näin ripsiväri liukenee ja se on helppo irrottaa.
Yritä välttää erilaisia tekemisiä ripsivärin peitossa olevien ripsien kanssa, koska silloin ne ovat eniten alttiita mekaanisille vaurioille. Huolellisen meikinpoiston jälkeen levitetään silmänympärysvoidetta. Älä hiero sitä silmiin, riittää taputella voide kummankin silmän alle sormenpäillä. Sekä iho että ripset ovat hyvin hentoja, joten hierominen voi vaurioittaa niitä.

Vinkit kauniisiin ripsiin ja kulmakarvoihin: risiiniöljy

Heikkojen ja harvojen ripsien sekä kulmakarvojen kunto voi parantua risiiniöljyn avulla. Sen käyttämiseksi tarvitaan puhdasta ripsiväriharjaa. Öljy kannattaa jättää karvoihin yön yli meikinpoiston ja voiteen levittämisen jälkeen. Laita harja pulloon ja poista ylimääräinen tuote pullon reunaa vasten. Levitä risiiniöljyä ripsiin ja kulmakarvoihin. Ensimmäisen kuukauden ajan on hyvä käyttää öljyä päivittäin, myöhemmin kahdesti viikossa riittää.