Parhaat seerumit punoitusta vastaan. Minkä sinä valitset?

Mukaan Liisa Kurri


Punoittava iho tarvitsee ja ansaitsee erityiskohtelua. Ihon rauhoittamiseksi on käytettävä hellävaraisia hoitotuotteita (myös esim. meikinpoistoaine), jotka hoitavat tietynlaisia iho-ongelmia. Punoitusta ehkäisevän kasvoseerumin valitseminen on tietenkin kaikkein paras valinta mutta… mikä niistä tulisi valita, kun valinnanvaraa on niin paljon?

Oikeanlaisen hoitotuotteen valitseminen on tärkeää. Toivottujen tulosten saaminen riippuu vain kauneusrutiinin sisältämien tuotteiden vaikutuksista. Tämä on erityisen tärkeää ottaa huomioon vaativan ihotyypin, eli esim. punoittavan ja ärtyneen ihon hoidossa.

Punoittava iho – Profiili

Mitä punoittavasta ihosta tulee tietää ennen kauneustuotteiden ostamista? On aika oppia perustietoja tästä ihotyypistä.

Punoittava iho on aika ohut ja heikko, ja siksi se ärtyy helposti. Hiusverisuonet löytyvät ihon pinnan lähettyviltä ja se onkin yksi syypää kasvojen punoitukseen. Punoitus voi myös olla punavihoittuman syytä mutta siihen lopputulokseen ei kannata päätyä heti. Lisäksi punoittavassa ihossa näkyy usein pinnallisia, laajentuneita tai katkenneita verisuonia. Mitä enemmän herkkä iho altistuu ärsyttäville tekijöille (esim. auringonvalo, mausteinen ja tulinen ruoka, stressi, korkeat lämpötilat), sitä enemmän verisuonet näkyvät kasvoille. Onneksi kaiken tämän voi estää käyttämällä hyvää kasvoseerumia päivittäisessä ihonhoitorutiinissa.

Millainen on hyvä kasvoseerumi kasvojen punoitukseen?

Hyvä kasvoseerumi punoitusta vastaan suojaa ihoa ärtymiseltä, punaisuudelta ja katkenneilta verisuonilta. Mistä sitten tietää, että seerumi on hyvä? Etsi kevyttä tuotetta laadukkailla ainesosilla.

Hyvä kasvoseerumi ei ole rasvainen ja se sisältää runsaasti ärtymystä lievittäviä ainesosia, kuten lehmusuutetta tai taikapähkinäuutetta. Hyvä merkki on myös se, kun punoitusta ehkäisevä kasvoseerumi sisältää myös verisuonien seinämiä vahvistavia ainesosia, joka puolestaan vähentää punoitusta. Näitä ovat esimerkiksi kastanjauute, arnikkiuute ja ginkgo-uute. C-vitamiinin ja K-vitamiinin löytyminen sisältöluettelosta on hyvä asia ja kertoo seerumin toimivuudesta.

Huomioi! Punoitusta ehkäisevän kasvoseerumi ei tulisi sisältää: mäkikuismauutetta, eteerisiä öljyjä, alkoholia tai SLS/SLES-yhdisteitä.

PARHAAT KASVOSEERUMIT PUNOITUSTA VASTAAN

Tehtävämme on auttaa heitä, joilla ei ole aikaa juosta kaupoissa ja analysoida jokaista sisältöluetteloa. Olemme arvostelleet neljä parasta kasvoseerumia punoitusta vastaan, joiden koostumus, rakenne ja vaikutukset ovat suunniteltu vastaamaan punoittavan ja ärtyneen ihon tarpeita.

Tutustu parhaisiin punoitusta ehkäiseviin kasvoseerumeihin!

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

1. NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM (50 ml)

Rauhoittava seerumi vailla vertaaNanoil Anti-Redness seerumissa on jopa neljää kasvipohjaista uutetta. Kastanjauute vahvistaa verisuonien seinämiä, lehmuspuu-uute lievittää ärtymystä ja ehkäisee tulehdusta, Boerhavia Diffusa -uute taistelee vapaita radikaaleja vastaan ja sypressiuute kosteuttaa sekä ravitsee ihoa. Yhdessä nämä luonnolliset ainesosat jättävät ihon sileämmäksi, rauhallisemmaksi ja kirkkaammaksi. Uniikin ja turvallisen koostumuksen ansiosta Nanoilin seerumi on paras mahdollinen tuote:

 • vähentämään punoitusta ja ärtymystä
 • supistamaan ja vahvistamaan verisuonia
 • suojaamaan ihoa ja parantamaan ihon vastustuskykyä
 • silottamaan ja nuorentamaan ihoa
 • rauhoittamaan ihoa

Seerumi on suunniteltu ammattitason kotihoitotuotteeksi, jota kaikki voivat käyttää – punoituksen lisäksi myös herkästä, reaktiivisesta, ärtyneestä tai aknealttiista ihosta kärsivät ihmiset. Monipuolinen kauneustuote tuo toivottuja tuloksia ja se ansaitsee Nanoil Anti-Redness Face Serumille kärkipaikan punoitusta ehkäisevien kasvoseerumien top-listassa.

Lue lisää: www.nanoil.fi

2. MESOBOOST CAPILLAR DAY SERUM (30 ml)

Mesoboost Capillar on geelikasvoseerumi katkenneille verisuonille, herkälle iholle ja punoittavalle iholle. Seerumia tulee käyttää aamulla viimeiseksi muiden hoitotuotteiden jälkeen, jotta se vahvistaisi muiden tuotteiden vaikutuksia. Tuotteen omat vaikutukset ovat muutaman kymmenen ainesosan ansiota – näitä ovat muun muassa hyaluronihappo, laktobionihappo, kastanjauute, ginkgo-uute, riisileseöljy, oliiviöljy, hesperidiini, lakkauute, vadelmauute, etelänarnikkiuute, taikapähkinäuute, pikkuruskusuute… Ainesosien lista on aika pitkä mutta sen ansiosta Mesoboost Capillar Serum pystyy:

 • vähentämään punoitusta
 • vähentämään katkenneiden verisuonien näkyvyyttä
 • lievittämään ärtymystä ja rauhoittamaan tulehdusta
 • tasoittamaan ihoa

Uutteiden ja ravintoaineiden suuri määrä voi vaikuttaa positiiviselta asialta mutta kun asiaa ajattelee tarkemmin, jokainen ylimääräinen ainesosa lisää negatiivisen reaktion riskiä. Tässä tapauksessa on parempi tehdä allergiatesti iholle ennen seerumin ostamista.

3. EXUVIANCE ANTIREDNESS CALMING SERUM (30 ml)

Toinen kiinnostava tuote on Antiredness Calming Serum Exuviancelta, joka sisältää muutamaa kasviuutetta ja kehittyneessä laboratoriossa luotuja ainesosia. Seerumin huonoin puoli on sen kohtuuton hinta. Kastanjauute, paju-uute, lakritsi ja valkoinen tee voivat silti vaikuttaa aika houkuttelevilta. Tässä punoitusta ehkäisevässä seerumissa on kiinnostavasti myös bisabololia, peptidejä, laktobionihappoa, leväuutetta, sinkkiä ja jopa kofeiinia! Olemme sitä mieltä, että näin runsas koostumus saattaa olla liikaa herkälle iholle. Antiredness Calming Serumia sietävä iho voi kuitenkin odottaa tuotteen:

 • ehkäisevän ja hoitavan tulehdusta
 • supistavan ja korjaavan verisuonien seinämiä
 • poistamaan värivirheitä ja tasoittamaan ihonsävyä

Miksi emme ole vakuuttuneita siitä, että tämä on paras seerumi punoittavalle iholle? Syitä on muutamia. Ensimmäinen syy on hinta. Toinen syy on aivan liian pitkä ainesosalista. Kolmas syy on tuotteen pieni koko, eli seerumia on varmasti ostettava lisää ennen kuin tuloksiin voi olla tyytyväinen.

4. AVEBIO BIO OIL SERUM ANTIRED ELIXIR (50 ml)

Tässä listan viimeinen hyvännäköinen kasvoseerumi, jonka tehtävä on rauhoittaa herkkää ja punoittavaa ihoa. Tuote on öljypohjainen ja siksi hieman paksumpi ja rasvaisempi kuin muut yllä mainitut vaihtoehdot. Seerumissa on jopa kuutta kasviperäistä öljyä: passionhedelmäöljyä, makadamiaöljyä, ruusunmarjaöljyä, vehnänalkioöljyä, olkikukkaöljyä ja kistusöljyä. Avebio Bio Oil Antired Elixir vaikuttaa olevan oikea helmi luonnollisten hoitotuotteiden ystäville. Tuote muuttuu huomattavasti kiinnostavammaksi, kun huomaa, että näiden öljyjen lisäksi siinä ei ole muita ainesosia. Vaikka seerumi on 100 % luonnollinen, se ei välttämättä ole tehokas. Pitempiaikaisessa säännöllisessä käytössä punoitusta ehkäisevä seerumi lupaa:

 • rauhoittaa ärtymystä ja rauhoittaa ihoa
 • sulkea vettä ihoon
 • vähentää turvotusta, punoitusta ja punavihoittumaa
 • ehkäistä verisuonien katkeamista

Kasvoseerumi on suosittu luonnontuotteiden fanien joukossa. Öljypohja saattaa rasvoittaa tiettyjä ihotyyppejä, mikä ei ole aina toivottua. Sitä on hyvä ajatella.

Mikä kasvoseerumi sopii sinun punoitukseesi?

Punoitusta vastaan on luonnollisesti myös muita kasvoseerumeja, mutta nämä ovat mielestämme kaikkein kiinnostavimmat. Lähes kaikkia saa ostettua verkosta kätevällä kotiinkuljetuksella mutta niitä voi myös bongata paikallisista marketeista. Valinta on teidän käsissänne!