Kasvojen ihonhoito iltaisin

Mukaan Liisa Kurri


Kasvojen ihonhoito iltaisin on äärimmäisen tärkeää, sillä iho elpyy parhaiten yöllä. Tämän takia nukkuminen meikit kasvoissa tekee kamaluuksia iholle. Jotta iho pysyisi terveenä niin pitkään kuin mahdollista, on seurattava tiettyjä sääntöjä. Miltä ihonhoidon tulisi näyttää iltaisin?

Huolellinen meikinpoisto

Iltaisin ihonhoidossa tulisi keskittyä huolelliseen meikinpoistoon. Kaikkien meikkituotteiden puhdistamiseen suositellaan misellivettä tai Oil Cleansing Methodia. Molemmissa vaihtoehdoissa on hyvät puolensa: misellivesi on todella kevyt tuote, ja OCM -menetelmä on hyvin tehokas. OCM -menetelmässä iho pestään öljyillä – eli ihon öljyjä liuotetaan öljyillä. Ihoa on pestävä, kunnes vanulaput näyttävät puhtailta. Huolellinen meikinpoisto on pakollista, vaikka takana olisi pitkä ja ranka päivä. Vasta meikinpoiston jälkeen voi siirtyä seuraavaan tehtävään – puhdistamiseen. Puhdistamiseen kannattaa valita alkoholiton pesutuote. Alkoholi aiheuttaa usein kuivaa ihoa.

Kasvojen ihon kuorinta

Kasvojen ihon säännöllinen kuorinta on myös pakollinen osa iltarutiinia. Useimmissa tapauksissa kerran viikossa riittää. Sekä valmiit tuotteet että tee-se-itse tuotteet toimivat; kokeile kuorintavoiteen tekemistä kahvipuruista tai sokerista ja kasvojen puhdistusaineesta. Muista aina testata allergia ensin – emme aina ole tietoisia omista allergioistamme. Mikäli iho alkaa reagoida, jätä mekaaniset kuorinnat ja siirry entsymaattisiin kuorijoihin.

Kasvovoide

Ruumiinlämpö nousee selvästi yöllä ja sen seurauksena iho on vastaanottavaisempi ravintoaineita kohtaan. Tämän takia illalla levitettävä voide on äärimmäisen tärkeää. Tuotteen tulisi olla laadukas ja pullollaan hoitavia ainesosia. Valinta tulisi tehdä ihontyypin ja iän mukaan.

Kasvo-, niska- ja rintahieronta

Hieronta, etenkin herkkiin vartalonosiin kohdistuva, on sekä miellyttävää että ikääntymistä ehkäisevää (ehkäisee ryppyjä). Hierontaan kannattaa siis käyttää muutama minuutti joka ilta.

Uni

Säännöllinen uni on yhtä tärkeää kuin oikeiden ihonhoitotuotteiden valinta ja iltahieronta, tai jopa tärkeämpää. Yössä tulisi saada 7-8 tuntia unta. Muuten prolaktiinin määrä nousee unenpuutteen takia ja saattaa aiheuttaa aknea.

Vinkkejä illan ihonhoitoon

Alla annamme muutamia vinkkejä helpottamaan iltaista ihonhoitoa ja parantamaan kasvojen ihon terveyttä.

Ensinnäkin kosteusvoidetta tulisi käyttää heti pesun jälkeen. Tällä on suuri vaikutus, sillä iho menettää paljon kosteutta muutamassa minuutissa suihkun jälkeen. Mitä nopeammin kosteusvoidetta levitetään iholle, sitä paremmin kuivumista voi estää.

Toiseksi, kerran viikossa – kuorinnan jälkeen – keholle voi levittää paksu kerros öljyä tai kauneusvoita. Naamio ehkäisee ihon kuivuutta. A- ja C-vitamiinia sekä elvyttäviä proteiineja sisältävät voiteet ovat hyviä valintoja. Vitamiinit ja mikrohivenaineet ovat aktiivisia kauemmin, jos niitä levittää illalla, sillä päivisin ne hajoavat auringonvalon takia.

Mikäli kärsii aknesta, tyynyliina kannattaa vaihtaa päivittäin. Akneen liittyy usein bakteereja, jotka siirtyvät tyynyyn kasvoista. Jatkuva kosketus bakteerien kanssa likaisella tyynyllä saa aknen kukkimaan pahemmin.

Vahvat seerumit tai naamiot kannattaa myös jättää illaksi. Päivisin niitä on vaikea käyttää, sillä ne eivät toimi hyvin meikin pohjustusvoiteena. Illalla käytetään myös anti-aging -tuotteita, koska niiden sisältämät aktiiviset ainesosat (retinoli, Q10-koentsyymi sekä elvyttävät proteiinit) toimivat tehokkaammin nukkuessamme.

Silmien alueen hierominen hellävaraisesti iltaisin on hyvä idea – se avaa imunesteiden kiertoa ja vähentää silmien turvotuksen riskiä. Rentouttavien hierontojen, mikrodermabraasioiden ja kuorintojen kaltaiset kauneushoidot on myös hyvä toteuttaa iltaisin. Näin iholla on enemmän aikaa levätä ja palautua aamuun mennessä.

Rentouttavat tuoksut ovat myös hyvä lisuke iltarutiineissa. Laventeli, ruoho, merivesi, sitrukset ja kaakao rentouttavat. Hyvältä tuoksuvat vaahtokylvyt saavat mielen hyvälle tuulelle. Sekä hyvät että huonot mielentilat näkyvät kasvoissa.

Lisäksi kannattaa juoda lasillinen vettä ennen nukkumaanmenoa ihon pelastamiseksi yön kuivuudelta. Iltaisin ei kannata syödä runsaasti. Mikäli on todella nälkä, ota kevyt välipala. Tuliset ruoat ärsyttävät mahaa ja heikentävät ihon kuntoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *