Akivoitu bambuhiili kauneustuotteissa – virheettömän ihon kumppani

Mukaan Liisa Kurri


Antrasiitti, ruskohiili, turve… nyt on itämaisen version aika. Bambuhiili on parhaillaan valloittamassa kosmetiikkamarkkinoita. Mitä ominaisuuksia siinä on ja miksi se ei häviä kenellekään kauneustuotteena?

Bambuhiilen nimi kertoo selvästi, mistä kasvista se on peräisin. On yleistä tietoa, että bambut – ja etenkin nuoret versot – ovat korvaamattomia kauneustuotteissa ja niissä on vahvoja hiuksia sekä ihoa elvyttäviä ja nuorentavia ominaisuuksia. Toimiiko bambuhiili samalla tavalla?

INCI/Ainesosat: Hiilijauhe

Syötävä aktiivihiili tuotetaan erityisestä bambulajikkeesta (MOSO). Se on maailman nopeimmin kasvava kasvi ja uusiutuva luonnonvara. Se kasvaa takaisin nopeasti hakkuun jälkeen ja kasvaa jopa 30 metriseksi.

Kosmetiikan näkökulmasta on tärkeää, että bambuhiili on äärimmäisen puhdasta ja että sitä tuotetaan hyvissä olosuhteissa. Hiilen tuottoon tarkoitettu bambu korjataan joka viides vuosi ja muutetaan hiileksi yli 1000 celsiusasteessa. Seuraavaksi se jauhetaan hienoksi jauheeksi.

Bambu aktiivihiili – Kosmeettiset ominaisuudet

Bambuhiiltä kutsutaan syystäkin mustaksi timantiksi. Sen salaisuus piilee uniikissa kyvyssä sitoa erilaisia haitallisia ainesosia (adsorptio), jota ei löydy mistään muusta aineesta.

Yksinkertaisesti: Bambu aktiivihiili kerää (ja poistaa) iholle asettuvia myrkkyjä, puhdistaa ihon, desinfioi sen ja parantaa erilaisia haavaumia (myös aknea), jättäen ihon täydellisen puhtaaksi, sileäksi sekä hieman vaaleammaksi.

Toinen arvokas ominaisuus bambuhiilessä on se, että se pystyy sitomaan kaikki ihon epämiellyttävä hajut ja eritteet häiritsemättä ihon luonnollista suojakerrosta. Hiili sopii tukkeutuneelle iholle, joka tuottaa liikaa talia tai esim. öljyisen päänahan tai hilseen hoitoon.

Koska bambu-aktiivihiili vaalentaa ihoa, se on ihanteellinen valinta ikääntyvälle iholle näkyvillä pigmenttiläikillä. Tuote sopii myös herkälle iholle, koska se ei ärsytä ihoa, vaan lievittää ja rauhoittaa sitä.

Bambu-aktiivihiilellä voi myös puhdistaa ja sulkea ihohuokoset tehokkaasti – säännölllisesti käytettynä kasvot puhdistuvat kunnolla ja ihon ulkonäkö paranee. Puhdas, virheetön iho ilman epäpuhtauksia, väriläikkiä tai avoimia ihohuokosia – sen saa aikaan käyttämällä bambu-aktiivihiiltä sisältäviä tuotteita.

Bambi-aktiivihiili kauneustuotteissa

Mitä bambuhiiltä sisältäviä tuotteita meidän tulisi käyttää nauttiaksemme puhtaista ja tuuheista hiuksista sekä unelmien ihosta? Kaikkein luonnollisimmat tuotteet ovat paras valinta. Bambuhiiltä sisältävien misellivesien ja kasvovoiteiden ei tulisi sisältää komedogeenisia ainesosia, parabeeneja tai alkoholeja. Nämä häiritsevät hiilimolekyylien toimintaa ja heikentävät adsorptio-ominaisuuksia.

Mitkä ovat tehokkaimmat aktiivihiiltä sisältävät tuotteet? Useimmiten puhdistavat tuotteet – esimerkiksi mustat naamiot puhdistavat ihoa täydellisesti, poistavat ylimääräistä talia ja sulkevat ihohuokosia. Naamioita voi käyttää säännöllisesti kerran viikossa.

Toinen loistava vaihtoehto, etenkin suurissa kaupungeissa eläville ja ilman saasteista kärsiville – on aktivoitua bambuhiiltä sisältävät kosteuttajan osto. Tämä poistaa myrkkyjä ja epäpuhtauksia, tarjoaa täydellisen 24-tuntisen mattapinnan iholle ja toimii luonnollisena antioksidanttina.

Mikäli iho tuottaa talia liian paljon tai kerää epäpuhtauksia ihon pintaan – bambuhiiltä sisältävän miselliveden kokeileminen voi olla fiksua. Päivittäinen puhdistaminen ja meikinpoisto tuo paljon parempia tuloksia, koska bambuhiili rauhoittaa ihoa ja tasapainottaa talituotantoa häiritsemättä ihon hydrolipidikerrosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *