Parhaat hoitokeinot ikääntyvälle iholle – heitä hyvästit rypyille!

Mukaan Liisa Kurri


Ikääntyvä iho voi olla ailahteleva. Se vaatii erityistä huolenpitoa säilyttääkseen joustavuutensa ja kosteutensa pidempään. Mitä tuotteita suositellaan ikääntyvälle iholle ikääntymisen merkkien peittämiseksi ja ihon nuorekkuuden palauttamiseksi?

Osa voi yllättyä siitä, että sana ”ikääntyvä iho” koskee jo 30-vuotiaiden ihoa. 25-vuoden maagisen rajan ylittämisen jälkeen ihossa tapahtuvat prosessit ja ihon tarpeet muuttuvat – iho alkaa ikääntyä. Iho kuivuu ja menettää joustavuutensa nopeammin, joka johtuu kollageenin, elastiinin ja veden menetyksestä. Sen jälkeen ensimmäiset rypyt ilmestyvät. Iän myötä myös verenkierto ihoon vähenee ja iho muuttuu harmaaksi sekä elottomaksi.

Ajan kuluessa ihossa tapahtuu myös muita muutoksia. Iho ikääntyy tietenkin vähitellen – mutta nopeammin kuivaihoisten, herkkäihoisten ja allergia-alttiiden ihojen kohdalla. Miksi? Koska nämä ihotyypit ovat yleensä ohuempia ja herkempiä, eli myös huonommin suojassa auringon kaltaisilta ulkoisilta tekijöiltä, jotka nopeuttavat ihon ikääntymistä.

Miten ikääntyvästä ihosta pidetään huolta?

Ikääntyvän ihon huolenpito voi vähentää ikääntymiseen liittyviä ei-toivottuja vaikutuksia. Muutamalla yksinkertaisella vinkillä iho voi pysyä hyväkuntoisena pidempään. Kauneus todella on omissa käsissämme.

Ikääntyvän ihon hoitamisen perusperiaatteet:

  1. Aurinkosuoja – rusketus saa meidät näyttämään vanhemmilta ja aurinko kuivaa ihoa, korostaa ryppyjä sekä aiheuttaa väriläikkiä; tätä kutsutaan auringon aiheuttamaksi ikääntymiseksi.
  2. Säännöllinen kuorinta – ikääntyvä iho rakastaa kuorintoja, koska ylimääräiset kuolleet ihosolut irtoavat ja solujen uusiutuminen nopeutuu.
  3. Kauneustuotteet ikääntyvälle iholle – ikääntyvälle iholle suunnattuja, kosteuttavia, elvyttäviä ja joustavuutta lisääviä kauneudenhoitotuotteita kannattaa käyttää päivittäin. Nämä sisältävät usein esimerkiksi hyaluronihappoa, Q10-koentsyymiä, C-vitamiinia, retinolia, fytohormoneja yms.

Hoitokeinot ikääntyvälle iholle

Kotona tehtävät hoidot eivät aina anna toivottuja tuloksia. Kun tarvitsemme vahvempaa tukea ja haluamme nähdä välittömiä sekä selviä tuloksia, on olemassa laaja valikoima ammattilaisten suorittamia kauneushoitoja. Mitä niistä kannattaa kokeilla?

Volumetric face lift

Tätä suositellaan monissa kauneushoitoloissa nuorentavana käsittelynä, jossa ihon alle ruiskutetaan hyaluronihappoa tai polylaktidia. Miksi? Kudosten volyymin lisäämiseksi ja ihon kohentamiseksi joustoa kaipaavilla ja ryppyisillä alueilla. Volumetric kasvokohennus hoitaa ihon kireyttä, silottaa ryppyjä, kiinteyttää ja kohottaa jopa poskia, jotka saattavat muuttua veltommiksi iän myötä. Hyvin tehty volumetric -käsittely muotoilee kasvoja ovaaliksi. Vaikutus on välitön ja kestää jopa kaksi vuotta. Hinta on valitettavasti aika korkea.

Sonoforeesi

Vähemmän raskas nuorentava käsittely, joka käyttää apunaan ultraääntä. Erityisvalmistettuja ampulleja seoksella aktiivisia ainesosia laitetaan kasvoille. Ampullit sisältävät keramideja, aminohappoja, kollageenia, elastiinia, A-, C- ja E-vitamiineja, hyaluronihappoa, aloe veraa ja fytohormoneja – eli kaikkea, mitä ikääntyvä iho tarvitsee. Ultraäänien tuottamien värinöiden avulla ainesosat imeytyvät ihon syvimpiin kerroksiin ja toimivat niin intensiivisesti kuin mahdollista. Sonoforeesi muuttaa ihoa sileämmäksi, ravitsee, parantaa ihon sävyä ja nuorentaa sitä näkyvästi.

Ryppyjen täyttö

Yksi suosituimmista käsittelyistä on ryppyjen täyttö. Ryppyjen täyttö esimerkiksi hyaluronihapolla näyttää samalta kuin volumetric -käsittely mutta eroaa siitä kuitenkin hieman. Vaikutus kestää lyhyemmän aikaa – noin vuoden. Käsittelyn aikana täyteainetta laitetaan ainoastaan rypyistä kärsiviin kohtiin. Tavoite on tehdä ihosta sileämpi ja vähentää ryppyjen näkyvyyttä – ei parantaa kasvojen muotoa – kuten kalliimmassa volumetric -käsittelyssä tehdään.

Kohottavat langat

Kiinnostava vaihtoehto erilaisille hapoille on kohottavat ja elvyttävät langat. Mikäli plastiikkakirurgia ei kiinnosta, tämä on hyvä vaihtoehto ikääntyvälle iholle. Käsittelyssä asetetaan ohut lanka ihon alle neulan avulla. Langan tehtävä on kohottaa tiettyjä kasvojen osia ja ylläpitää ihon kimmoisuutta. Kohottavat langat auttavat muotoilemaan kulmakarvoja, kaulaa, leukaa, kaula-aukkoa ja jopa rintoja.

Photorejuvenation

He, jotka haluavat kokeilla kiinnostavia hoitokeinoja ikääntyvälle iholle mutta suosivat vähemmän raskaita menetelmiä, voivat kokeilla photorejuvenation -käsittelyä. Tässä käsittelyssä ihoon vaikuttaa ns. IPL -valoimpulsseilla sopivilla vahvuuksilla ja aaltopituuksilla. Tämän ansiosta iho lämpenee ja alkaa tuottaa kollageenia sekä elastiinia. Photorejuvenation vähentää värjääntymiä, tekee ihosta joustavan, kaventaa ihohuokosia ja vähentää katkenneiden hiussuonien näkyvyyttä. Käsittely on suhteellisen kevyt, eikä se vaadi erityisvalmisteluja. Valoherkkyyttä lisäävien lääkkeiden käyttäjät eivät valitettavasti voi osallistua tähän kauneushoitoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *