Korosta kauneuttasi! Ripsien ja kulmakarvojen henna

Mukaan Liisa Kurri


Joskus yksinkertaiset kosmetiikkakäsittelyt antavat parhaita tuloksia. Tämä pätee ainakin hennaan. Se antaa todella upeita tuloksia ja pelastaa täyden meikin vaivalta. Lue ja päätä, jos henna sai sinutkin ylipuhuttua.

Henna – kenelle?

Sitä suositellaan kaikille iho- ja hiustyypistä huolimatta. Se on kuitenkin varteen otettava vaihtoehto heille, jotka:

  •  omistavat hyvin vaaleat kulmakarvat ja ripset
  • värjäsivät hiuksensa ja haluavat samansävyiset kulmakarvat ja ripset
  • joiden luonnollinen pigmentti on kadonnut
  • täytyy optisesti korjata silmiensä muotoa
  • haluavat korostaa ripsiä ja kulmakarvoja
  • haluavat päästä eroon meikistä
  • haluavat korostaa kauneuttaan

Mitä on henna?

Henna on väri, jota saadaan Hennapensaasta. Jauhettu tuote sekoitetaan veteen ja levitetään sen jälkeen ripsiin ja kulmakarvoihin muutamaksi minuutiksi. Muista käyttää kumihanskoja käsien suojaamiseksi ja kun aika on kulunut, pese kasvot huolellisesti, jotta väri ei värjäisi kasvoja.

Miltä se näyttää?

Käsittelyyn kuuluu ihonsävyämme ja hiusten, ripsien tai kulmakarvojen sävyä muistuttavan värin käyttö. Lopputulos riippuu siitä, kuinka kauan tahnaa pidetään karvoissa. Ennen ensimmäistä käyttökertaa kannattaa tehdä pieni testi ja katsoa, jos tuote sopii juuri sinulle. Tulos voi säilyä monta viikkoa.

Hennavärjäys – hoitolassa vai kotona?

Kyseessä on suhteellisen yksinkertainen käsittely. Valitse oikea tuote ja väri, ja levitä sitä kulmakarvoihin tai ripsiin tai molempiin. Monet tekevät kuitenkin helposti vältettävän virheen. Väriä ei nimittäin pestä pois suositellun ajan jälkeen. Mitä siitä seuraa? Hyvin tummat ripset ja kulmakarvat, epätasainen muoto tai liian vähän ja liian paljon väriä paikoittain. Hoitolassa värjäys tehdään ilman ärsytyksen riskiä ja lopputulos on luonnollinen.

Tiesitkö, että…

Lawsone, väriaine hennakasvin lehdissä, muistuttaa hiuksista löytyvää keratiinia rakenteeltaan? Tämän ansiosta se pystyy tunkeutumaan hiuskarvan sisään ja antamaan punaisen tai ruskean sävyn. Lawsone vähentää myös hiustenlähtöä, hallitsee talirauhasten toimintaa, vaikuttaa hiuskasvuun ja elvyttää hiuksia.