Marjojen voimaa. Vadelma vai karhunvatukka: kumpi kasvoöljy on parempi?

Mukaan Liisa Kurri


Luonnolliset öljyt pystyvät hoitamaan kaikenlaista. Kuulostaako tutulta? Varmasti, ja syystä. Hiusten- ja vartalonhoidon lisäksi öljyt auttavat tehokkaasti kasvojen ihoa. Mikään muu kasvoseerumi ei päihitä luonnollisten öljyjen voimia. Ne voivat toimia meikin pohjustajana tai päivä/yövoiteena. Lisäksi meikin saa helposti irti luonnollisten öljyjen avulla ja niitä voi myös käyttää huulirasvana. Mutta miten ostetaan hyvä kasvoöljy? Valinnanvaraa on runsaasti, eikä valinnan tekeminen aina ole helppoa. Vahvoja ihoa ravitsevia sekä elvyttäviä ominaisuuksia sisältävät öljyt tulevat usein hedelmistä, marjoista ja erilaisista kasveista. Tänään aiomme keskittyä kahteen tiettyyn marjaöljyyn: vadelmansiemenöljyyn ja karhunvatukansiemenöljyyn. Kumpi sopii sinun kasvoillesi?

Karhunvatukansiemenöljy: Ominaisuudet, vaikutukset ja kommentit

Ensinnäkin, karhunvatukansiemenöljy sopii kaikille ihotyypeille. Kosmetiikkatuote on kaikenkattava: se sisältää runsaasti antioksidantteja, ihon nuorekkuutta ylläpitävää C- ja E-vitamiinia sekä ihon ikääntymistä hidastavaa, ihon kuivumista ehkäisevää ja ihon väriä tasoittavaa betakaroteenia.

Karhunvatukansiemenöljy saattaa olla avuksi erityisesti couperosa-ihon kohdalla. Öljy vahvistaa ja sulkee verisuonia, tasoittaa ja parantaa ihonsävyä sekä ehkäisee värjääntymiä ja ruusua. Tämä luonnollinen marjaöljy vaikuttaa myös ihon värivirheisiin.

On hyvä myös mainita, että karhunvatukansiemenöljy on myös hyväksi öljyiselle ja aknealttiille iholle. Se tasapainottaa talituotantoa, taistelee öljyistä ihoa vastaan jättämättä ihoa kuivaksi (joka on tavallista monelle tämäntyyppiselle tuotteelle). Karhunvatukansiemenöljyn ansiosta ihohuokoset muuttuvat vähemmän näkyviksi, ihosta tulee sileämpi ja aknen jäljet paranevat.

Karhunvatukoista uutettu öljy on saanut paljon positiivisia mielipiteitä. Sitä pidetään yhtenä vahvimmista antioksidanttisista tuotteista kasvoille. Öljyä voi lisätä kasvonaamioihin (esim. luonnollisiin savinaamioihin), yrttivesiin tai yhdistää hyaluronihappoon. Karhunvatukkaöljy toimii myös hyvin yhdessä muiden luonnollisten öljyjen tai kasvovoiteiden kanssa.

Karhunvatukansiemenöljy: Hyvät puolet

 • lisäboosti anti-aging -tuotteisiin;
 • tasapainottaa talituotantoa;
 • taistelee ruusua vastaan;
 • parantaa aknea;
 • sulkee verisuonia;
 • ylläpitää ihon kosteutta;
 • sisältää arvokkaita vitamiineja, rasvahappoja ja betakaroteenia;
 • voi levittää kaikille ihotyypeille – myös couperosa-iholle.

Vadelmansiemenöljy: Ominaisuudet, vaikutukset ja kommentit

Vadelmansiemenöljy on hieman karhunvatukansiemenöljyä kevyempi vaihtoehto. Kevyen koostumuksen ansiosta se imeytyy ihoon todella nopeasti ja sopii kaikille ihotyypeille. Ikääntyvän ihon omaavat naiset ihastuvat varmasti vadelmansiemenöljyyn sen hennon kohottavan ominaisuuksien ansiosta. Lisäksi luonnollinen vadelmansiemenöljy sisältää runsaasti vitamiineja sekä antioksidantteja. Säännöllisesti käytettynä se parantaa ihon joustavuutta ja vähentää ryppyjen näkyvyyttä.

Kevyt koostumus tekee tuotteesta täydellisen seerumin ennen päivän meikkausta. Öljyisen ihon omistajat voivat hyödyntää vadelmansiemenöljyä, koska siinä luonnollisesti esiintyvät ainesosat hallitsevat liiallista talituotantoa todella hyvin. Öljyä pidetään myös arvokkaana hoitoapuna ärsyyntyneelle iholle; sitä voi käyttää psoriasiksesta ja ihottumasta kärsivän ihon hoidossa. Vadelmansiemenöljy rauhoittaa ihoa, elvyttää sitä ja ehkäisee uusien ärsyyntymisien sekä vaurioiden syntyä. Viimeisenä muttei vähimpänä, vadelmansiemenöljyssä on luonnollinen auringonsuoja, joka suojaa ihoa liialliselta UV-säteilyltä.

Mikäli ihosi on öljyinen, aknealtis, palaa helposti tai on auringon värjäämä, vadelmansiemenöljy voi hoitaa näitä kauneusongelmia. Öljyä voi myös harkita, kun huomaa ensimmäiset hennot rypyt kasvoissa.

Vadelmansiemenöljy: Hyvät puolet

 • sisältää tyydyttymättömiä rasvahappoja omega-3 ja omega-6 ryhmistä;
 • ellagiinihapon lähde (antiseptinen vaikutus);
 • tukee kollageeni- ja elastiinituotantoa;
 • luonnollinen auringonsuoja;
 • sisältää valtavia määriä A- ja E-vitamiinia;
 • tasapainottaa talituotantoa;
 • ylläpitää kosteutta;
 • kohentaa ja vähentää ryppyjen näkyvyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *