Retinolia aloittelijoille: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää. TOP 5-retinolikasvoseerumit

Mukaan Liisa Kurri


Kauneusalalla juuri mikään ei ole muuttunut. Retinoli on yhä ihoa nuorentavien ainesosien ykkönen. Lähes 100% naisista on tyytyväisiä sen antamiin tuloksiin, silä retinoli on avain nuorekkaaseen ihoon auttaen sitä uusiutumaan tauotta ja toimimaan moitteettomasti. Mistä retinolin supervoimat kumpuavat? Sen hiuksen syvimpiin kerroksiin vaikuttavasta ja niitä stimuloivasta toimintatavasta sekä fibroplastien työtä tehostavasta vaikutuksesta. Fibroplastit ovat soluja, joien vastuulla on kollageenin, elastaanin ja jopa hyaluronihapon tuottaminen ihossa ja kuten jo tiedämmekin, tämä kolmikko takaa nuorekkaan, kosteutetun ja virheettömän ihon.

Tiedätkö tarpeeksi retinolista? Entä A-vitamiinista? Mistä kaikki retinolia mollaavat tiedot juontavat juurensa? Mikä on paras vuorokaudenaika käyttää A-vitamiinia? Miksi retinoli on tehokkaimmillaan kasvoseerumissa? Ja kuinka valita paras retinolikasvoseerum?

Kysymyksiä ja vastauksia: RETINOLI

1. Milloin on oikea aika alkaa käyttämään retinolia sisältäviä ihonhoitotuotteita?

Uset kosmetologit ja dermatologit, kuten Shani Darden – tunnettu ja julkimoiden suosima dermatologi – ylistävät retinolin uskomatonta tehoa. Asiantuntijat kehoittavat aloittamaan retinolin käytön jo ennen ryppyjen ilmestymistä. Jo kolmekymppiset voivat aloittaa sen käytön esimerkiksi aknen hoitoon.

Kollageenin ja elastaanin tuotanto alkaa laskea täytettyämme 25. Koska retinoli stimuloi näiden kahden proteiinin tuotantoa, sitä sisältäviä ihonhoitotuotteita voidaan käyttää ehkäisemään ikääntymisestä aiheutuvia muutoksia. Retinoli todistetusti viivästyttää ryppyjen syntymistä, joten jo alle 30-vuotiaiden kannattaa lähteä kaupoille. Viimeistään kun alat huomaamaan ensimmäisiä juonteita, on syytä hankkia retinolia kauneusarsenaaliisi.

2. Kuinka aloittaa retinolihoito?

Ota huomioon, että retinolin ihoa kuorivien ominaisuuksien (retinoli tehstaa soluje uusiutumista) vuoksi, se voi olla tehokkaampaa kuin uskoitkaan. Asiantuntijat suosittelevat retinolin lisäämistä ihohoitoon asteittain. Mitä se tarkoittaa? Jos ihoasi ei kirvele tai polta ensimmäisen käytön jälkeen eikä iho punoita, voit levittää tuotetta iholle uudelleen illalla. Pidä 2-3 päivän tauko ja jatka hoitoa. Noin 2-3 viikon kuluttua voinet käyttää retinolia jo päivittäin ilman ongelmaa. Riippuu tietenkin ihonhoitotuotteesta ja en muista ainesosista, kuinka hyvin retinoli toimii ja kuinka iho siihen reagoi. On kuitenkin hyvä olla varovainen ja välttää riskejä.

3. Voiko retinolilla olla haitallisia vaikutuksia ihooni?

Kyllä, mutta vain mikäli et käytä retinolia oikein. Retinoli on voimakkaasti ihoa nuorentava, aknea hoitava sekä pigmenttiläiskiä hälventävä tuote, mutta aamuisin sen kanssa tulee ehdottomasti käyttää aurnkosuojavoidetta. Jos siis et käytä retinolia oikealla tavalla, ihsoi voi ärtyä ja vaurioitua.

Onneksi on olemassa useita ihonhoitotuotteita, jotka ovat ns. kesyttäneet retinolin. Listamme sisältää vain parhaat, vakaata ja turvallista retinolia sisältävät tuotteet. On tärkeää muistaa suojakertoimen sisältävä voide päiväsaikaan, käytit retinolia tai et. Aurinko on yksi ihon suurimmista vihollisista.

Eniten suositeltu ja parhaat arviot saanut retinolia sisältävä kasvoseerumi on Nanoil Retinol Face SerumSe omaa anti-age ominaisuuksia, ihoa nuorentavia sekä nostavia vaikutuksia. Se myös taistelee vapaita radikaaleja sekä ryppyjä vastaan. Seerumia suositellaan kaikille ihotyypeille, mm. ikääntyvälle iholle ja akneiholle.

Nanoil Retinol Face Serum on hyvä valinta 20-50-vuotiaille. Tuote sopii ikääntymisen ehkäisyyn, ihon suojelemiseen ulkoisia tekijöitä vastaan ja se tasoittaa ihon öljytuotantoa sekä stimuloi solujen uusiutumista.

tuotteen verkkosivu – www.nanoil.fi

Shani Darden Retinol Reform on hintava kasvoseerumi, jota useta julkkikset kertovat käyttävänsä päivittäin. edellämainittu dermatologi, Shani Darden, suosittelee tuotetta, mikä ei toki yllätä. Tuote sisältää 2,2% retinolia ja on helllä ja tehokkaasti nuorentava seerumi. Seerumi tasoittaa epätasaista ihonsävyä, tehostaa solujen uusiutumista ja hälventää aknearpia. Retinol Reformissa retinoli on yhdistetty 2% maitohappoon antaen seerumille myös ihoa kirkastavia ja silottavia ominaisuuksia.

Toinen maailmanlaajuisesti tunnustettu seerumi on Murad-merkin Retinol Youth Renewal Serum, jonka kerrotaan hälventävän hiusjuonteita ja syviä ryppyjä. Ihonsävyä tsoittavan ja hehkua lisäävien ominaisuuksiensa ansosta seerum on kerännyt paljon suitsutusta kaunesbloggaajilta. Seerumi sopii kaikille ihotyypeille, jopa herkälle. Tuotteen sisältämän Retinol Tri-Active-teknologian ansiosta se häivyttää kaikkia ikääntymiseen liittyviä muutoksia kasvoilta tehokkaasti. Retinol Youth Renewal Serum tekee ihosta kimmoisan ja kiitos sisältämänsä hyaluronihapon, kosteuttaa tehokkaasti.

Pixi Overnight Retinol Oil on öljy-seerumi, joka sisältää ikääntymisen merkkejä vastaan taistelevaa retinolia. Ihon paranemisprosessin stimuloimisen lisäki tämä ihonhoitotuote tehoaa juonteisiin ja ryppyihin, lisää hehkua ja energiaa iholle. Öljypitoisuutensa vuoksi seerum on yksi parhaista tuotteista kosteuttamaan kuivaa ja ikääntyvää ihoa. Overnight Retinol Oil sisältää lisäksi runsaasti peptidejä ja keramideja, joita iho tarvitsee säilyttääkseen nuorekkuuteensa, kosteutuksensa ja kimmoisuutensa. Retinoli on yhdistetty manteli-, auringonkukka- ja jojobaöljyihin ja koostumuksessa on käytetty myös kasviuutteita, jotka sisältävät E-vitamiinia antioksidanttien rinnalla.

The Ordinary on nykyään yksi suosituimmista kosmetiikkamerkeistä. Sen valikoimista löytyy muutamia retinolituotteita ja yksi niistä on The Ordinary Retinol 0.5% in Squalene – töydellinen seerumi niin aloitteleville ihonhoitointoilijoille kuin akneiholle tai aknearvista kärsivälle iholle. Retinol 05% in Squalene on vedetön, kevyt seerumi, joka läpäisee ihon hetkessä. Tuote hälventää ihojuonteita, auttaa isoa uusiutumaan ja ehkäisee auringon aiheuttamia pigmenttimuutoksia. Iho jää äsinkosketeletavan poehmeäksi ja kosteutetuksi The Ordinaryn kasvoseerumin jöäljiltä. Säännöllisesti käytettynä seerumi kiinteyttääihoa ja kutistaa ihohuokosia.